Traktørstedet

Traktørstedets servering under
Julemarked for De Kræsne
Frokostplatte med fiskefilet, steg, røget brie, brød og smør.
Flæskesteg med hvad dertil hører.
Glögg og æbleskiver
Øl, vand, kaffe, the og varm chokolade

Til at tage med hjem:
Gammeldags stegte sild

Donation til lotteri:
Gavekort på 500 kr.

Traktørstedet Højeruplund
Traktørstedet Højeruplund bestod oprindeligt af det lille stråtækte bindingsværkshus, og et et skovløberhus under Gjorslev. I 1846 begyndte man at traktere egnens beboere, for på det tidspunkt var området ved kirken og klinten et yndet udflugtsmål – ikke kun til højtiderne, men også til midsommerfester, hvor der blev danset til den lyse morgen. Siden er traktørstedet blevet udvidet med to tilbygninger. Den store sal med udsigt til den 30 meter høje klint og den gamle kirke, hvor koret faldt ud over klinten i 1928. Den store sal sal rummer plads til 175 spisende gæster. Og den mindre pavillon, der giver plads til 80 spisende gæster.

De to små stuer i den oprindelige bygning er et besøg værd! Folkestuen eller Bondestuen har plads til 24 gæster. Kongestuen, som er udsmykket med billeder og effekter med tilknytning til kongehuset, har plads til 14 gæster-

Traktørstedet Højeruplund, Fiskerhuset, Mindelunden og den gamle kirke er af Gjorslev overdraget til Selskabet Højeruplund, der nu varetager alle interesser og forpagter traktørstedet til Karl Peter Andersen.