Kunsthåndværk

Her kan du se en oversigt over alle de kunsthåndværkere, der deltager på Julemarked for De Kræsne i 2019. Oversigten opdateres løbende i takt med og i den rækkefølge, kunsthåndværkerne tilmelder sig Julemarked for De Kræsne. Oversigten bliver stående på stevnsjulemarked.dk indtil foråret 2020, så hvis hvis du vil finde frem til en kunsthåndværker, du husker fra 2019, så kan du det i fem – seks måneder efter julemarkedet ved et besøg på stevnsjulemarked.dk. Du kan læse hvem, der står bag billederne ved at føre musen over et billede, samt se en større udgave af billederne ved at klikke på billedet.

Pil Tesdorpf
Pil Tesdorpf er grafisk designer og illustrator. Hun tegner ofte med inspiration fra fauna og flora omkring sig, helst med varme stærke farver. Til julemarkedet sælger hun plakater og T-shirts med motiver fra Stevns, der er lavet i god kvalitet med omtanke for naturen, blandt andet trykt på økologisk bomuld, og miljømærket papirkvaliteter. Til daglig studerer hun visuel kommunikation på designskolen i København.

Donation til lotteri: Stevns T-shirt
Kontakt: pilanna.com

Astrid Munck
Astrid Munck laver glaskunst med hjertet. Ikke 2 produkter er ens. Astrid Munck har arbejdet med glas i mere end 15 år og hendes unikke produkter sælges i hele landet – bl.a. på glasmuseet i Ebeltoft. Smukke glasengle som smykker samt glasengle til vinduet og til juletræet. Glasfade og glasskåle. Juletræer i glas og andet julepynt i glas. Lysestager i glas med mere.

Donation til lotteri: To – tre smykker
Kontakt: astridmunck.dk

Holtug smykker
Håndlavede unika sølvsmykker, forarbejdet efter de gamle håndværkstraditioner. Da alle smykkerne er håndlavede findes de kun i én version. Rikke og Sanne arbejder med sølvhåndværket på fritidsbasis, og er inspirerede af henholdsvis geometriske og organiske former.
Alle smykker er lavet af 925ss.

Donation til lotteri: Sølvring med kugle
Kontakt: @sanneaborg på Instagram

Traner for fred og håb
Lone Krabbe tilbyder origami /papirfoldning. Uro med fem kulørte traner foldet i genbrugspapir –  eller hvide foldet i nodepapir. Hver uro pakket med historien om pigen Sadako og ”De tusinde Traner”. Hæng dem på træet, i vinduet, eller på en troldegren. Send dem som en kærlig hilsen.  Eller hæng dem over den nyfødtes vugge med ønsket om, at barnet vokser op i en fredelig verden.

Donation til lotteri: Traner
Kontakt: Send mail

Lindas smykker
Linda Jodehl laver håndlavede unikke sølvsmykker, samt ferskvandsperlekæder. Alle smykker er der kun lavet et eksemplar af, det gælder både ringe, armbånd og ørenringe.
Alle sølvsmykker er lavet af 925 ss.
Linda Jodehl er oplært af designeren Inge Godt.

Donation til lotteri: En perlekæde
Kontakt: Send mail

Sejer Folke
Snedkerhåndværk fra Stevns. Udsøgte varer at træ til hjemmet. Tapasbrætter – spækbrætter – knivbrætter (knivmagneter) – vin propper – lysestager etc. Alle varer er produceret af træ som er vokset og forarbejdet her på Stevns.
Spørg også efter  særlige opgaver – borde, skabe m.v. til hjemmet.

Donation til lotteri: Tapasbræt
Kontakt: Send mail

Vera Rahbek
Kunstkalender 2020 i farver. Et opslag for hver måned med et billede og et digt på 12 vers.  Billederne er kunsttryk af originale billeder af Vera Rahbek. Digt: Vera Rahbek og Uffe Jonas. Også mindre billeder, kunsttryk og postkort. Bog: Solen ved Midnat – Grundvigs Sang til Kosmos af Uffe Jonas. En filosofisk bog, hvor forfatteren lader Grundtvig tale med fortidige og nutidige filosoffer.

Donation til lotteri: Billede – gouache på papir – indrammet
Kontakt: Vera Rahbek på Facebook

Fredes pind med pil
Birgit Maxner tilbyder pileflet, der er udstillet på Fredes pind, der blev skabt af Frede i 2012.
Birgit tilbyder mange slags pileflet, som du kan finde på stadepladsen.

Hvis du ønsker noget særligt, så kontakt Birgit.

Donation til lotteri: Kræmmerhus i pileflet
Kontakt: Send mail

Bente Ansholm
Akvarel har i mange år været Bente Ansholms foretrukne materiale. Det er ofte landskaber ude i naturen, hvor lys, temperaturer og lyde indvirker i processen med at få farverne og vandet til at fungere optimalt.

Om vinteren er det ofte blomster, der males  i akvarel.

Donation til lotteri: Stevnsakvarel i ramme
Kontakt: Bente Ansholm på Facebook

Inger Jepsen
I det vævede kunsthåndværk anvendes uld, der stammer fra familiens får.

Inger væver også lækre halstørklæder og viskestykker, samt kunstneriske billeder hvor farverne overføres til vævetråde – bomuld og silke som formes til tekstilbilleder.

Donation til lotteri: Vævet viskestykke af hør og bomuld
Kontakt: ingerjepsen.com

Elviras brugskunst
Jeg arbejder med keramik og filtet uld  Jeg laver  blandt andet  filt-uroer til børn og barnlige sjæle. Udført med uld fra egne får, som jeg karter og farver med planteudtræk. I min keramik gemmer sig humor og historier.
Jeg bliver inspireret af sjove ordspil, et eventyr  og finurlige ord – Det omsætter jeg til naivistiske dekorationer og figurer – alle med deres egen personlige historik.

Donation til lotteri: Et klinte krus og en klinte figur
Kontakt: Send mail

Katrine Hauerslev
Dansk designer og illustrator. Udarbejder illustrationer, plakater og andre kunst arbejder. Katrines arbejder reflekterer interessen for detaljerede illustrationer, hvor der eksperimenteres med linjer, prikker og former i meget småt format. Publikum føres ind i en verden af prikker, streger og kurver. Fra abstrakte billeder, til tegninger af dyr og fantasi rum, håndtegnes alle illustrationer på kunstpapir med fiberpenne.

Donation til lotteri: Pose med kort, dekoreret kugle og illustrationer
Kontakt: katrinehauerslev.dk

Ulla Thornberg
Ulla fik eget værksted i  1979 , før da foregik lerarbejdet på skrivebordet og i køkkenet. Nu hvor arbejdslivet uden for hjemmet er slut, har leret fået overtaget. Pottemageri, stentøj, skulpturer og  rakubrændte skåle skabes i en jævn strøm. Det meste købes af turister fra hele verden i  Klinteshoppens sommerbod i Højerup.

Donation til lotteri: Julehus i ler
Kontakt: ullathornberg.dk

Annette Sjølund
Jeg er optaget af historie.  For øjeblikket arbejder jeg på en serie værker som jeg kalder Ny Renæssance. Emnet er rytterstatuer, bygninger og berømte figurer fra antikken og renæssancen. Jeg arbejder med maleri, tegning, grafik, akvarel samt keramik. I år har jeg haft et et portrætfoto med på Carlsbergfondets udstilling, PORTRAIT NOW på Frederiksborg Slot. Derved er foto også blevet en del af mit kunstneriske udtryk og virke.
Donation til lotteri: Billede
Kontakt: Annete Sjølund på Facebook


Det kreative værksted
Susanne Stanley arbejder primært med pileflet , som hun i forskellige teknikker prøver at kombinere med andre naturmaterialer. Susanne arbejder også med fedtsten og kridtsten. Det er kærligheden til naturmaterialerne , der inspirerer og fører til spændende arbejder.

Donation til lotteri: Pileflettet kurv
Kontakt: Send Mail
.

Inge Lise Valentin
Hatte, filtet af merinould. Håndstrikkede sjaler og hulmønstrede strømper. Eco printede tasker, tørklæder og bluser. Mønsterstrikkede puder. Hattene er vådfiltede. Den kartede uld lægges over en skabelon som fugtes med vand, sæbe masseres ind i ulden og der arbejdes med uld, vand og sæbe til fibrene binder sig til hinanden. Derefter formes hatten over en hattelæst og hatten begynder at tage form. Hatten tørrer over læsten og dekoreres evt. til sidst.
Donation til lotteri: Nunofiltet tørklæde af silke og uld
Kontakt: Send Mail

Chalk Copenhagen
Bæredygtigt pastelkridt af kridt fra Stevns og naturlige pigmenter. Pastelkridtene indeholder hverken plastbinder, konserveringsmidler eller andre toksiske stoffer. De indfarves med jordfarver, plantefarver og jernoxider. Emballagen fremstilles af resttræ, gamle gulvbrædder, vinduesrammer eller lignende.

Donation til lotteri: En æske bæredygtigt pastelkridt
Kontakt: chalkcph.com

Thornberg smykker
Annemarie Thornberg Colding fik efter end arbejdsliv overtalt sin keramiker-søster Ulla til at lave keramikperler. Perlerne ville Annemarie forvandle til smykker hjemme i Lemvig. Her blev de første smukke smykker skabt, og smykkerne blev en fantastisk succes. Ulla måtte lave endnu flere spændende perler, og siden da har Annemarie boltret sig i sine kreationer.

Donation til lotteri: Halskæde af keramiske perler
Kontakt: thornbergsmykker.dk

Niels Erik Andersen
Niels Erik Andersen er 75 år, uddannet tømrer og bygningssnedker.  Niels Erik har været på pension i 15 år og brugt tiden på træting og trædrejning bl.a. med centerforskydning, indlægning af forskellige materialer og bejdsninger. Nils Eriks donation til årets lotteri er særlig spændende. Det er en skål drejet i ahorn med indlagt kiler af messing. Ahornen er fældet på Køgevej i Hårlev, og har ligget ude så længe, at der er sat svamp i den.
Donation til lotteri: Skål i ahorntræ med indlagte kiler af messing
Kontakt: Send mail

Sabine Kleinhout
Fotografier i ramme  18 x 13,  Passepartout fotokunstkort med konvolut
Sabine Kleinhout er meget aktiv i Stevns Fotoklub.
Du kan se mange af Sabines billeder på stevnsfotoklub.dk

Donation til lotteri: To fotografier i ramme
Kontakt: Send Mail

.

Min Taske
Min Taske er under forandring.  Jeg er nu i gang med at genopdage tidligere tiders kreative udfoldelser med tekstiler og uldgarn. På jule markedet vil du kunne købe valkede te- og kaffevarmere, Stevns Sweaters og måske tasker i et andet udtryk og af andre materialer.
Donation til lotteri: Te-hætte
Kontakt: Send Mail

Inge Dahl 
I sælskind finder du håndsyede damevanter, babystøvler, tasker, bolde og julepynt. I uldstrik finder du håndstrikkede sjaler i færøske og nordiske modeller
Endvidere håndstrikkede pulsvarmere med perler i grønlandsk model, samt håndbroderede mobiltasker.

Donation til lotteri: Sælskindspude
Kontakt:
Send mail

 

Skovbo Piber
Bruyere (fransk) eller Briar (engelsk) bliver brugt til pibehovedet. Planten vokser i Middelhavsområdet i bjergene. Bonden høster i bjergene to gange årligt, hvilket er hårdt arbejde, da rødderne skal hugges op af jorden. Roden, der bruges til piber, sidder som en ”håndbold” ved siden af hovedroden.Det menes at planten bruger ”håndbolden” som energireserve, såfremt der opstår tørke eller brand i bjergene.

Når roden er høstet, bliver den kogt i flere timer, og tørret i måneder før den skæres til klodser til pibefremstilling.  Dette tager tid, og skal være omhyggeligt udført, for at klodserne ikke skal revne i den senere process. Jeg importerer mine klodser fra Spanien, og lagrer dem endnu længere. Pibespidserne til mine piber er udelukkende Ebonit, som er råspidser,  jeg forarbejder til hver enkelt pibe. Pibe og spids bliver til sidst poleret med 3 gange voks.

Donation til lotteri: En håndskåret pibe
Kontakt: https://sites.google.com/site/piberskovbo/

.
.

Vibeke Frost
Vibeke Frost er uddannet tekstildesigner fra Danmarks Design skole. I kunstnerkollektivet ”Kratgården” på Stevns udfolder og udforsker hun sine kreative ideer i værksteder, galleri og kursusvirksomhed.
Hendes kunstneriske udtryk tager ofte afsæt i den tekstile verden. Gennem de sidste fem år har hun eksperimenteret med og udviklet tekstile trykteknikker på ler. Mødet mellem mønstre, stoflighed, struktur og ler har åbnet op for et helt unikt keramisk udtryk. Hun arbejder med stentøjsler og porcelænsler.
Donation til lotteri: Vase
Kontakt: vibeke-frost.dk

Ravsmykker
Kristian Buchmann er ravsliber og smykkedesigner, og laver alle ravsmykker fra bunden af. Han arbejder hovedsageligt med følgende ravtyper: Baltisk rav, blå rav fra den Dominikanske Republik og mexicansk rav. Kristian Buchmann laver alt i armbånd, vedhæng, ringe – også af drivtømmer, rav-engle, charms, øreringe, samt bestillings opgaver. Kom og oplev et væld af smykker i alle afskygninger på julemarkedet, samt demonstration af ravlygten.

Donation til lotteri: Ravsmykke
Kontakt: rav-smykker.dk