Fødevarer

Her kan du se en oversigt over alle de fødevareleverandører, der deltager på Julemarked for De Kræsne i 2019. Oversigten opdateres løbende i takt med og i den rækkefølge, fødevareleverandørerne tilmelder sig Julemarked for De Kræsne. Oversigten bliver stående på stevnsjulemarked.dk indtil foråret 2020, så hvis hvis du vil finde frem til en fødevareleverandør, du husker fra 2019, så kan du det i fem – seks måneder efter julemarkedet ved et besøg på stevnsjulemarked.dk. Du kan læse hvem, der står bag billederne ved at føre musen over et billede, samt se en større udgave af billederne ved at klikke på billedet.

Livsnyder og Bonderøv
Livsnyder og Bonderøv laver mad af lokalt producerede råvarer i højeste kvalitet. Vi serverer madoplevelser til alle former for arrangementer. Fra Julemarked for De Kræsne kan du hjembringe æbleflæsk, forskellige spegepølser, kogt – og braiseret rullepølse, hamburgerryg, røget mørbrad og juleskinke, samt hummus og gransirup. Vores slagtervarer er fra tre udvalgte gårde. Grisene er fritgående og har masser plads til at lege. De fodres med antoniusfoder, hvilket giver saftigt og smagfuldt kød.
Donation til lotteri: Tre spegepølser fra Livsnyder og Bonderøv
Kontakt: livsnyderogbonderoev.dk

JP Vin – vin og specialiteter
Vi har mere end 200 forskellige vine i butikken. Egen import af ca. 90% af alle vinene, direkte fra producenten. Bland selv et udvalg af gode vine, hvor du altid kan blande en kasse med 6 flasker til 300 kr. Godt udvalg af te, priser fra 25 kr. pr. 100  g. Friskmalet kaffe, priser fra 29 kr. pr.250 g.  Chokolade, slik og specialiteter. Øl fra nogle små spændende bryggerier.
Dejligt udvalg af rom, gin og whisky.
Donation til lotteri: Gavekurv med en flaske god gin + tonic
Kontakt: jpvin.dk

Køge Kafferisteri
Køge Kafferisteri har i år lavet en helt ny økologisk julekaffe, som vi tager med til julemarkedet, hvor vi også uddeler smagsprøver. Vi bruger ingen kunstige tilsætningsstoffer, kun kaffens rene naturlige smag. Julekaffen er inspireret af julens slikfad, med masser lækker chokolade, sød konfekt, æbler og syrlige clementiner . Den har en udpræget sødme med tydelige strejf af kakao, den har lidt syrlige nuancer samt et strejf af citrus.
Donation til lotteri: To gange 1000 gram kaffe.
Kontakt: koegekafferisteri.dk

Engvang Frugt
Vi kommer med frisk lokal avlet frugt som hører julen til. Æblemost af egne æbler, marmelade, sirup, gele m.v. Produceret af egne frugter og bær og kogt med nænsom hånd, samt små  lækkerier fra vores gårds bageri.
Derudover flotte juletræer og andet tilbehør til juledekorationer.
Husk også, at du kan købe kød fra Engvangs egne æblegrise i vores gårdbutik.
Donation til lotteri: To poser med marmelader plus et gavekort
Kontakt: engvang-frugt.dk

Karise Bageri
Karise Bageris vision er at differentiere sig fra industrien ved at sikre vores kunder ”Solidt håndværk, høj kvalitet og ekstra service” og til en pris, hvor alle kan være med. Vores ansatte er dygtige håndværkere, der har faglig stolthed og passion for deres arbejde. Råvarerne er af bedste kvalitet og så vidt muligt benytter vi lokalt producerede råvarer – frugt, honning og mel – , vi koger selv marmelader og cremer, laver fromage på gammeldags maner og baserer os på egne opskrifter.  Nærhed og netværk er vigtigt.
Donation til lotteri: To gavekort på kagemand
Kontakt: KariseBageri.com

Den gule Bil
Den gule Bil er en fuldblods oste- og delikatessebutik på hjul. Altid fyldt med et imponerende udvalg af håndplukkede oste fra ind- og udland, god charcuteri, lokale produkter, de bedste franske delikatesser, alt til tapas-anretningen og ostebordet.

Husk du altid kan finde Den gule Bils ugentlige rute her
Donation til lotteri: Gavekort
Kontakt: dengulebil.dk

Harvig Hasselnødder
Kate og Malcolms  knasende friske og usprøjtede hasselnødder er høstede i egen nøddelund tæt på Stevns klint. Lunden er tegnet af Det Kongelige Danske Haveselskab, som kopi af selskabets logo og anlagt i 1999.
Kate og Malcolm samler og sorterer nødderne ved håndkraft i skarp konkurrence med krager og  egern. Lunden er også en fredelig oase for mange fuglearter, harer og sågar rådyr.
Donation til lotteri: Et kilo nødder
Kontakt: Send mail

Brinkholm grøntsager
Brinkholm er en andelsejet økologisk gård ved Karise. Gården ejes af 500 andelshavere og drives af frivillige. På gården dyrkes der grøntsager som leveres i abonnements-kasser hver anden uge. Alle grøntsagerne bliver plantet, passet og høstede ved håndkraft. I produktionen handler det om liv, frugtbar jord og sunde fødevarer. Derfor arbejdes der aktivt for at små og store væsener skal trives. Alle produkter er statskontrolleret økologiske.
Donation til lotteri: Græskar
Kontakt: brinkholm.dk.

Urtopia
Urtopia frilandsurter er et økologisk gartneri, hvor klima, bæredygtighed og socialt ansvar vægter højt. Vi dyrker  økologiske krydderurter på friland. Urterne vokser ude på kanten af Stevns klint i hård østenvind og havgus. Planterne vandes i etablerings fasen, men herefter må de klare sig selv. Den langsomme vækst, og de hårde vækstbetingelser giver stor smag. Alt hvad vi dyrker, foregår med håndkraft. Vi bruger ikke tunge maskiner på vores mark, vi luger med hakkejern, og al høst foregår også i hånden. Vi blander vores egen jord til småplanterne, vi sår og prikler alle vores planter med hænderne. Vores økologiske urter tørrer vi efter en simpel og energivenlig metode ved maksimalt 38 grader, som sikrer, at vores urter beholder et højt indhold af naturlige æteriske olier. Denne metode, sammen med at krydderurterne dyrkes, som vi gør, har sikret vores økologiske krydderurter en guldmedalje i smag. Det er vi pavestolte af. Urtopias sortiment omfatter også top kvalitets økologiske teer fra Kina, Vietnam og Indien ofte blandet med krydderurter fra Stevns.
Urtopias mission: En verden i økologisk balance, og hvor mad er noget, der gør os klogere.
Donation til lotteri: Kurv med te og krydderurter
Kontakt: urtopia.dk

.
.

Blomster og Bier
Biavl lokalt på Stevns med bier og naturen i hovedsædet. I 2015 iværksattes projekt “Brune bier på Stevns”, hvor bigårde med den brune bi (Apis Melifera Melifera) blev opstillet på flere økologiske og biodynamiske gårde og plantager. Disse vil blive ført efter økologiske / biodynamiske principper så godt som de danske regler nu tillader.
Donation til lotteri:
Kontakt: 
blomsterogbier.dk