Andre stadeholdere

Her kan du se en oversigt over alle de andre stadeholdere, der deltager på Julemarked for De Kræsne i 2019. Oversigten opdateres løbende i takt med og i den rækkefølge, stadeholderne tilmelder sig Julemarked for De Kræsne. Oversigten bliver stående på stevnsjulemarked.dk indtil foråret 2020, så hvis hvis du vil finde frem til en stadeholder, du husker fra 2019, så kan du det i fem – seks måneder efter julemarkedet ved et besøg på stevnsjulemarked.dk. Du kan læse hvem, der står bag billederne ved at føre musen over et billede, samt se en større udgave af billederne ved at klikke på billedet.

Børsten og skrubben
“Se her kommer mutter med kost og spand, med skrubbe og klude og sæbevand,
nu bli’r der en plasken, en sjasken og tørren, for påske og pinse og jul står for døren”.

Børsten og skrubben tilbyder håndlavede børster og koste i bedste kvalitet til plejen af hjemmet.

Donation til lotteriet: Lang rund afstøver af gedehår
Kontakt: raavarevarelageret.dk

Østsjællands Museum eller Kalklandet
Kalklandet er det fælles navn for Geomuseum Faxe, Stevnsfortet og Østsjællands museum. På Julemarked for De Kræsne deltager ledelsen på Østsjællands Museum og fortæller interesserede om den nye udstilling på Rådhusvej. Der vil samtidig blive oplyst om museets nye formidlingstilbud, herunder byvandringer, foredrag mm. Det vil være muligt at købe udvalgte varer fra museernes butikker.

Donation til lotteriet: Gavekort med entre for to voksne og to børn på museet.
Kontakt: kalklandet.dk

Lisette Lys
Lisette Lys er håndlavede lys fremstillet af ren paraffin, der soder mindre. Lysene findes i mange farver og varianter, lige fra stagelys til bloklys til figurlys og sidst  – men ikke mindst haveblus.
Kort fortalt er der lys til enhver lejlighed.
Donation til lotteriet: Lys til julen
Kontakt: lisettelys.dk

.

Skærsliberen
“Nu lokker atter de lange veje, og jeg har flikket de gamle sko. Og jeg har skåret en grøn skalmaje bag piledammen i Holstebro. Jeg går fra Skagen med kurs mod Fakse, og glemt er vinterens sult og nød. Jeg sliber knive, jeg sliber sakse, jeg sliber solskin og dagligt brød”.
Husk at medbringe knive og sakse til julemarkedet, så dine redskaber er klar til julen. Priserne er 40 kr. pr kniv og 50 kr. pr saks.
Donation til lotteriet: En kniv
Kontakt: skaersliber.dk

Charlotte Blay
Den Stevns-baserede forfatter Charlotte Blay har skrevet en lang række populære og prisbelønnede børne- og ungdomsbøger. Hun er vidt berejst, og mange af hendes  historier er baseret på oplevelser fra hele verden. De seneste år er inspirationen dog kommet fra Stevns, hvor hun bor.
Det nyeste er en vikingeserie om drengen Hjalte og Harald Blåtands nye ringborg.
Donation til lotteriet: Illustreret bog for børn og voksne
Kontakt: blay.com
.

Flowers by Ida
Flowers by Ida elsker at trylle med naturens materialer, og arbejde med forskellige form og farve kontraster i blomsternes verden. For Ida er blomster ikke bare blomster, men en kærlighed og passion til at skabe noget smukt og unikt til hver enkelt kunde. Udover gårdbutikken underviser Ida også i blomsterdesign, og har  lavet buketter til kronprinsesse Mary og prinsesse Marie ved besøg på Stevns.
Donation til lotteriet: Juledekorationer
Kontakt: flowersbyida.dk